Social Icons

.

Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ζητείται...ευτυχία!!!

  Ακούω συγγενείς, φίλους, γνωστούς να λένε ότι θέλουν να είναι για πάντα ευτυχισμένοι... Και χαίρομαι, μέχρις ότου ακούσω την συνέχεια... "Θέλω να γίνω μεγάλος επιστήμονας!", "Θέλω να έχω πολλά λεφτά και μια όμορφη γυναίκα!", θέλω, θέλω, θέλω, θέλω.... Κάθομαι τότε και σκέφτομαι:" Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα, που σε κάνει να πετάς, σε κάνει χαρούμενο, σε κάνει να βλέπεις τα πάντα όμορφα. Πώς γίνεται λοιπόν αυτά, τα υλικά, τα αναλώσιμα, να μπορούν να φέρουν την ευτυχία;
  Φίλοι μου η αληθινή ευτυχία δεν υπάρχει, ούτε στο χρήμα, ούτε σε άλλα υλικά. Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται μέσα στη γαλήνη του πνεύματος και της καρδιάς μας. Ευτυχία δεν είναι τα ακριβά ρούχα και παπούτσια, η κοινωνική καταξίωση και η δόξα... Ευτυχία είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν! 
  Η ευτυχία έχει φορά προς τα μέσα και όχι προς τα έξω, έτσι δεν εξαρτάται απ’ αυτό που έχουμε αλλά απ’ αυτό που είμαστε. Εμείς δυστυχώς επικεντρωνόμαστε μόνο στο "έχειν", ξεχνώντας το ποιοι πραγματικά είμαστε... Για μένα προσωπικά η ευτυχία κρύβεται σε ένα χαμόγελο ενός ανθρώπου που αγαπώ, σε μια καλή του κουβέντα, σε μια παρέα με άτομα φιλικά, σε έναν απογευματινό περίπατο, στον ήχο των κυμάτων της θάλασσας, στη "βουτιά" του ήλιου στα γαλάζια της νερά, όταν αυτός δύει, ΠΑΝΤΟΥ... Σε όσους τα έχω πει αυτά με κοιτάνε με έκπληξη και μου λένε:" Καλά η Ε Υ Τ Υ Χ Ι Α πώς γίνεται να βρίσκεται σε όλα αυτά τα απλά, τα καθημερινά, τα μικρά πράγματα;" Κι όμως φίλοι μου, αποκτήστε ακριβά ρούχα, θα μπορέσετε να ζήσετε σε περιβάλλον με φθόνο και κακία; Αποκτήστε καταξίωση και δόξα, θα μπορέσετε να ζήσετε στη μοναξιά; Μάλλον όχι... Και αν μπορέσετε, ο χρόνος σας θα είναι περιορισμένος... Μετά θα αρχίζετε να αποζητάτε τη συντροφικότητα, τη φιλία την αγάπη!
  Φίλοι μου, τα θεμέλια της ευτυχίας σε αυτήν τη ζωή είναι: κάτι να αγαπάς και κάτι να ελπίζεις... Όποιος αγαπά και όποιος ελπίζει, μπορεί να ευτυχίσει! Έχει όλες τις προϋποθέσεις... Αν δεν τα έχεις αυτά, προσπάθησε να τα αποκτήσεις. Άνοιξε την καρδιά σου, χαμογέλα, Αγάπησε! Αν πάλι τα έχεις, και είσαι ευτυχισμένος, μη σταματάς να προσπαθείς και να δίνεις, γιατί η ευτυχία δεν είναι ένας σταθμός στον οποίο φτάνεις, αλλά ένας τρόπος να ταξιδεύεις, ένας τρόπος ζωής!




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Για τον αναγνωστη . . .

Ποτέ μη λες ότι όλα πάνε λάθος...Ακόμα και ένα σταματημένο ρολόι, δείχνει τη σωστή ώρα δύο φορές την ημέρα! Αυτό το αφιερώνω σε όλους και σε όλες που έχουν απογοητευτεί και έχουν σκοπό να τα παρατήσουν... Κουράγιο, θέληση και πίστη χρειάζεται μόνο παιδιά! Και μη ξεχνάτε αυτό που είπε ένας μεγάλος δάσκαλος: "Όταν φτάσεις στο σημείο να θέλεις να τα παρατήσεις, τότε είναι που πρέπει να συνεχίσεις!!!" Γνωστός-Άγνωστος

για μενα . . .

"Ποιος στ' αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω
με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό
προβολείς με στραβώνουν και πάω
και γονατίζω και το αίμα σου φιλώ..."

Γνωστός-Άγνωστος